• Arabisch vertaalbureau

    • Alleen experts in de Arabische taal
    • Krijg de beste Arabische vertalingen….
  • home
  • Arabisch vertaalbureau

flagArabisch vertaalbureau


Arabisch is het overkoepelende begrip voor een grote hoeveelheid dialecten en variëteiten die sterk van elkaar kunnen verschillen. Om die verschillen te overbruggen is Modern Standaard Arabisch in het leven geroepen; een taal voor officiële documenten, educatieve doeleinden en de communicatie tussen de sprekers van verschillende dialecten.

De Arabisch sprekende wereld

Zo’ n 300 miljoen mensen in Noord-Afrika en het Midden-Oosten spreken als eerste taal een Arabische taal, om precies te zijn in Marokko, Westelijke Sahara, Mauritanië, Algerije, Tunesië, Libië, Egypte, Soedan, Djibouti, Somalië, de eilandengroep de Comoren, Jordanië, Libanon, Palestijnse Gebieden, Syrië, Irak, Koeweit, Saoedi-Arabië, Qatar, Oman, Jemen, Bahrein en de Verenigde Arabische Emiraten. Arabisch is ook een van de officiële talen in Gambia, Tsjaad, Eritrea en – dat weet niet iedereen – Israël. Daarnaast wordt het ook door veel mensen buiten die landen als tweede taal gesproken.

Modern Standaard Arabisch

Het Modern Standaard Arabisch, waarin de meeste boeken geschreven zijn, is voor de meeste Arabisch sprekende personen begrijpelijk. En door de grootschalige verspreiding van Egyptische films verstaan ook velen het Egyptisch-Arabisch. Maar in het dagelijkse gebruik is het, de vele dialecten en variëteiten, voor de bewoners van de verschillende landen vaak lastig om elkaar goed te begrijpen. Het behoeft dus geen betoog dat Arabisch en Arabisch twee zijn, en het doel waarvoor de vertaling gebruikt gaat worden van groot belang is.

In-country vertalers

Om onze klanten echt goed van dienst te kunnen zijn werken wij niet met vertalers in een kantoor in Nederland, maar met in-country vertalers; vertalers die wonen en werken in het land van hun herkomst. Vertalers die een optimale voeling hebben met hun eigen taal en cultuur. Het gevolg daarvan is dat we met een grote hoeveelheid vertalers samenwerken.

Nog meer garanties voor u

Naast de genoemde in-country vertalers bieden wij u nog meer kwaliteitsgaranties. Zo zijn wij in het bezit van de hoogst haalbare Europese kwaliteitskeurmerken voor vertaalbureaus; de ISO 9001 en de ISO 17100. Deze keurmerken garanderen dat wij en al onze vertalers aan de strengste kwaliteitseisen voldoen. Verder krijgt u bij op onze vertalingen een 100% tevredenheidsgarantie en een laagsteprijsgarantie. En om het niet alleen van ons te hebben; op deze onafhankelijke website kunt u lezen wat onze klanten van ons vinden.

Waar wacht u nog op?

15.000+ klanten hebben ons reeds in vertrouwen genomen

Vraag offerte aan
BINNEN 15 MINUTEN
Bekijk meer recensies

Vertrouwd door:

Bekijk meer

Alleen de beste kwaliteit is goed genoeg

Translation Kings beschikt over de hoogst haalbare certificaten voor vertaalbureaus: ISO 9001:2015 en ISO 17100:2015. Topkwaliteit en service staan bij ons altijd op nummer 1.

Lidmaatschappen

Translation Kings is lid van de VViN en de EUATC; organisaties van vertaalbureaus die gezamenlijk werken aan de optimalisering van kwaliteit en dienstverlening.