• Advertentie vertalen

    • Vertalers met brede kennis
    • Scherpe tarieven
    • Vertrouwelijkheid gewaarborgd

Advertentie vertalen


Advertenties vertalen is een vak apart, waarbij het aankomt op kennis van de lokale markt en de bijbehorende cultuur. De vertaler zal ook een commercieel gevoel moeten hebben.

Advertenties en cultuur

Misschien komt het wat vreemd over om te beweren dat het begrip ‘cultuur’ een belangrijke rol speelt bij het vertalen van commerciële advertentieteksten, want bij cultuur denken we niet gelijk aan advertenties. Maar toch is het waar.

Zo zijn Nederlanders vrij direct in hun benadering en beginnen snel met ‘je’ en ‘jij’. Daar hoeft u in Duitsland niet mee aan te komen. Het is ‘u’ en het blijft ‘u’. En ook al delen we dezelfde taal met de Vlamingen; het in Nederland zo gewone ‘Bestel nu’ of ‘Koop nu’ is in België not done. Daar houdt men het liever op het wat minder directe ‘Bekijk ons aanbod’. Cultuur.

In België verkoopt u overigens ook geen ‘jurken’ maar ‘kleedjes’. En in het Spaanse taalgebied is het belangrijk om te weten waar men aardappelen ‘papas’ noemt en waar ‘patatas’. Goed, het zijn maar wat voorbeelden.

Fouten kunnen u direct in de portemonnee raken. Online onderzoeken hebben aangetoond dat er veel meer geklikt wordt op cultureel verantwoorde online advertenties. Iets om rekening mee te houden dus.

In-country vertalers

Voor het maken van vertalingen op maat werken wij graag met zogenaamde in-country vertalers; native vertalers die in hun land van herkomst wonen en werken. Zij hebben per slot van rekening een optimale voeling met hun eigen taal en cultuur. Om al onze klanten van dienst te kunnen zijn werken wij met heel veel vertalers.

En de kwaliteit?

Wij zijn trots op onze certificaten; de ISO 9001 en de ISO 17100; de hoogst haalbare Europese kwaliteitskeurmerken voor vertaalbureaus. In de praktijk komt het erop neer dat wij en de vertalers waarmee wij werken aan de strengste kwaliteitseisen moeten voldoen. Daarnaast krijgt u bij al onze vertalingen een 100% tevredenheidsgarantie en garanderen wij u altijd de laagste prijs. En dan hebben we nog een link voor u; op deze onafhankelijke website vertellen onze klanten van ons vinden.

Het is heel eenvoudig om een vrijblijvende offerte voor een vertaling van uw advertentie aan te vragen. En binnen 30 minuten ontvangt u een offerte op maat van ons.

Waar wacht u nog op?

15.000+ klanten hebben ons reeds in vertrouwen genomen

Vraag offerte aan
BINNEN 15 MINUTEN
Bekijk meer recensies

Vertrouwd door:

Bekijk meer

Alleen de beste kwaliteit is goed genoeg

Translation Kings beschikt over de hoogst haalbare certificaten voor vertaalbureaus: ISO 9001:2015 en ISO 17100:2015. Topkwaliteit en service staan bij ons altijd op nummer 1.

Lidmaatschappen

Translation Kings is lid van de VViN en de EUATC; organisaties van vertaalbureaus die gezamenlijk werken aan de optimalisering van kwaliteit en dienstverlening.