• Fins vertaalbureau

    • Alleen experts in de Finse taal
    • Krijg de beste Finse vertalingen….
  • home
  • Fins vertaalbureau

flagFins vertaalbureau


Het Fins behoort binnen de Finoegrische taalfamilie tot de Oostzeefinse talen. Het is nauw verwant aan het Ests en het Karelisch (een in Rusland gesproken dialect) en – dat verbaast veel mensen – aan het Hongaars. De inwoners van Finland en Estland kunnen elkaar, sprekend in hun eigen taal, redelijk goed begrijpen; daar is tussen het Fins en Ests aan de ene kant en het Hongaars aan de andere kant echter geen sprake van. De reden hiervoor is dat de drie volkeren afstammen van dezelfde steppenvolkeren uit de Joegra, een gebied tussen het Oeralgebergte en de rivier Kama in het huidige Rusland. Zo’n 1.000 jaar geleden hebben de volkeren zich in ver van elkaar verwijderde gebieden in Noord en Oost Europa gevestigd en hebben de talen zich autonoom ontwikkeld.

Wat staat hier?

Fins, Ets en Hongaars behoren samen met onder andere het Baskisch tot de weinige talen die niet tot de overkoepelende Indo-Europese talengroep behoren, waar bijna alle talen in Europa uit afkomstig zijn. Hierdoor ziet de taal er heel anders uit dan wij gewend zijn; elk referentiekader ontbreekt. Om een voorbeeld te geven; ‘goedendag’ is ‘hyvää päivää’ in het Fins, en ‘hoe heet je’ is ‘mikä sinun nimesi on?’ Nogal anders dus.

Meerdere officiële talen

De Finse taal kent ongeveer 6 miljoen sprekers die voor het overgrote deel in Finland en aangrenzende delen van Noorwegen, Zweden en Rusland wonen. Finland kent meerdere, officieel erkende talen; naast het Fins zijn dat het Zweeds en het Saami (Samisch), de taal van de Lappen die nog slechts door heel weinig mensen gesproken wordt. Ter overbrugging van de sterk van elkaar verschillende dialecten is het Standaard-Fins in het leven geroepen, maar in de normale omgang spreekt niemand dat. Fins is dus goedbeschouwd een kunstmatige taal.

In-country vertalers

Wij werken niet met vertalers op een kantoor in Nederland, maar met gespecialiseerde vertalers die overal ter wereld wonen en werken. Wij zijn dus continue op zoek naar meer vertalers, wat inhoudt dat wij met een groot en groeiend aantal vertalers samenwerken.

Gegarandeerde kwaliteit

Voor Finse vertalingen doen wij een beroep op in Finland wonende Finse vertalers; voor het beste resultaat moet je immers zo dicht mogelijk bij de bron blijven, bij vertalers die te midden van hun eigen taal en cultuur leven. Zulke vertalers noemen we in-country vertalers. Wij zijn een ISO 9001- en ISO 17100-gecertificeerd vertaalbureau; dat betekent dat wij en de vertalers waar wij mee samenwerken aan strenge eisen moeten voldoen. Onze kwaliteit is dus gegarandeerd.

Strikte geheimhouding

De vertalers doen hun werk met inachtneming van strikte geheimhouding, waarvoor ze een verklaring hebben ondertekend. Daarbovenop geven wij u graag nog wat extraatjes in de vorm van een laagsteprijsgarantie en onze 100% tevredenheidsgarantie. Wat onze klanten van onze kwaliteit en manier van werken vinden? Op deze onafhankelijke website leest u het.

Wat kost een Finse vertaling

De hamvraag is uiteindelijk: wat gaat mijn Finse vertaling kosten? Als u via de onderstaande knop een offerte aanvraagt krijgt u binnen 30 minuten een offerte op maat. Geheel vrijblijvend.

Waar wacht u nog op?

15.000+ klanten hebben ons reeds in vertrouwen genomen

Vraag offerte aan
BINNEN 15 MINUTEN
Bekijk meer recensies

Vertrouwd door:

Bekijk meer

Alleen de beste kwaliteit is goed genoeg

Translation Kings beschikt over de hoogst haalbare certificaten voor vertaalbureaus: ISO 9001:2015 en ISO 17100:2015. Topkwaliteit en service staan bij ons altijd op nummer 1.

Lidmaatschappen

Translation Kings is lid van de VViN en de EUATC; organisaties van vertaalbureaus die gezamenlijk werken aan de optimalisering van kwaliteit en dienstverlening.