• Chinees vertaalbureau

    • Alleen experts in de Chinese taal
    • Krijg de beste Chinese vertalingen….
  • home
  • Chinees vertaalbureau

flagChinees vertaalbureau


Als men het over Chinees heeft wordt meestal het Standaardmandarijn bedoeld, de officiële taal van de Volksrepubliek China en Taiwan, en een van de officiële talen van Singapore. Het is een zogeheten macrotaal; een taal die vele variëteiten en dialecten overkoepelt. Maar deze macrotaal wordt wel door een enorme hoeveelheid mensen gesproken en begrepen; wereldwijd zo’n 1,2 miljard. De complexiteit van het Chinese schrift zorgt er evenwel voor dat veel inwoners van Chineestalige gebieden niet of nauwelijks kunnen lezen of schrijven. Zo’n 14% is analfabeet.

12.000 karakters

Het Standaardmandarijn kent zo’n 12.000 Hanzi (karakters). De gemiddelde Chinees gebruikt er ongeveer 4.000, hoogopgeleide mensen zo’n 10.000. Wie echt alle uithoeken van het Chinees in wil, kan zich laven aan het omvangrijke Chinese woordenboek, de Xiandai Hanyu Cidian. Daarin bevinden zich 70.000 karakters, woorden, uitdrukkingen en idiomen.

In-country vertalers

Om voor u de juiste Chinese vertaler te kunnen selecteren moeten we dus samenwerken met een flinke hoeveelheid in China wonende Chinese vertalers; zogeheten in-country vertalers. Vertalers die zo dicht mogelijk op hun taal en cultuur zitten en bekend zijn met het onderwerp van de te vertalen teksten. Dan pas kan het eindresultaat optimaal zijn.

Voor dit vertaalwerk selecteren wij enkel gekwalificeerde vertalers. Wij zijn een ISO 9001– en de ISO 17100-gecertificeerd vertaalbureau. De genoemde normen zijn de hoogst haalbare Europese kwaliteitsnormen voor vertaalbureaus. Dit betekent dat zowel wij als de vertalers waarmee wij samenwerken aan hoge vakbekwaamheidseisen moeten voldoen. Daar laten we het echter niet bij. U krijgt van ons ook altijd een 100% tevredenheidsgarantie en een laagsteprijsgarantie. Wat onze klanten daarvan vinden kunt u lezen op deze onafhankelijke website. Het spreekt voor zich dat wij onze vertalers zeer zorgvuldig selecteren en pas een samenwerkingsverband aangaan, nadat ze een geheimhoudingsverklaring getekend hebben. Er wordt dus altijd uiterst discreet met uw teksten omgesprongen.

Om het opvragen van een vrijblijvende offerte zo gemakkelijk mogelijk voor u te maken hebben wij een eenvoudig formulier voor u ontwikkeld. Om dit op te roepen klikt u op de onderstaande knop. U ontvangt binnen 30 minuten een offerte op maat van ons.

Waar wacht u nog op?

15.000+ klanten hebben ons reeds in vertrouwen genomen

Vraag offerte aan
BINNEN 15 MINUTEN
Bekijk meer recensies

Vertrouwd door:

Bekijk meer

Alleen de beste kwaliteit is goed genoeg

Translation Kings beschikt over de hoogst haalbare certificaten voor vertaalbureaus: ISO 9001:2015 en ISO 17100:2015. Topkwaliteit en service staan bij ons altijd op nummer 1.

Lidmaatschappen

Translation Kings is lid van de VViN en de EUATC; organisaties van vertaalbureaus die gezamenlijk werken aan de optimalisering van kwaliteit en dienstverlening.