• Spaans vertaalbureau

    • Alleen experts in de Spaanse taal
    • Krijg de beste Spaanse vertalingen….
  • home
  • Spaans vertaalbureau

flagSpaans vertaalbureau


Het Spaans (Español), ook wel Castiliaans (Castellano) genoemd is een Romaanse taal behorend tot de Iberisch-Romaanse talengroep. De benaming Castiliaans is afkomstig van de Spaanse streek Castilië; het dialect van die streek stond model voor het moderne Spaans. Ruim 400 miljoen mensen in Spanje en Latijns-Amerika spreken het Spaans als moedertaal, en nog eens 200 miljoen als tweede taal. In termen van moedertaalsprekers neemt het Spaans, na het Mandarijn, wereldwijd de twee plaats in. Als het totaal aantal sprekers geteld wordt moet het Spaans het Engels voor laten gaan wat van alle talen door de meeste als tweede taal wordt gesproken. Door de bevolkingsgroei van de Spaanssprekende Zuid-Amerikaanse landen wint het Spaans evenwel snel terrein.

Vulgair Latijn

Het Spaans stamt af van het zogeheten ‘vulgair Latijn’. En dan niet ‘vulgair’ zoals het meestal in het Nederlands wordt gebruikt (vunzig), maar als ‘alledaags’ (een betekenis die in het Nederlands een beetje is ondergesneeuwd). De Romeinen hebben in totaal zo’n 700 jaar de scepter gezwaaid op het Iberische schiereiland wat een degelijke basis voor het Spaans heeft gelegd. Daarnaast is het Spaans gevormd door onder anderen Keltiberisch (Keltisch) en Arabisch.

1492

Bij het jaar 1492 denken we onmiddellijk aan de ontdekking van het Amerikaanse continent door Christoffel Columbus. Maar in dat jaar zag ook het eerste Spaanse woordenboek het levenslicht, met andere woorden; het gemeenschappelijke Spaans was geboren. Deze dubbelslag uit 1492 heeft in belangrijke mate bijgedragen aan de status van het Spaans als wereldtaal.

Geen Spaans maar Castiliaans

Binnen de Spaanse grenzen worden ook de talen Galicisch, Catalaans, Astur-Leonees, Aragonees, Aranees en Baskisch gesproken. Reden waarom velen het begrip ‘Spaans’ als benaming voor de gemeenschappelijke taal als politiek incorrect bestempelen en liever spreken van Castiliaans.

In-country vertalers

Spaans is een wereldtaal, maar dat betekent nog niet dat deze overal hetzelfde is. Tussen de verschillende Spaanssprekende landen bestaan verschillen qua grammatica en woordgebruik. En om de verwarring compleet te maken; dezelfde woorden en begrippen kunnen in verschillende landen verschillende betekenissen hebben. Een ‘bocadillo’ is in Spanje een ‘broodje’, een ‘sandwich’; maar in Colombia is het een ‘tussendoortje’, en dan met name iets zoets. Dat is de reden dat we met in-country vertalers werken; vertalers die moedertaalspreker zijn en in hun land van herkomst wonen. We werken dus altijd samen met een vertaler die in het land van de doelgroep woont. Zo kunt u altijd rekenen op een optimale vertaling.

Garanties

Wij als vertaalbureau zijn in het bezit van de certificaten behorende bij de hoogst haalbare Europese kwaliteitskeurmerken voor vertaalbureaus; de ISO 9001 en de ISO 17100. Dat betekent dat wij en de vertalers waar we mee samenwerken continue moeten voldoen aan strenge normen en waarden. U kunt dus altijd op topkwaliteit rekenen. Uw opdrachten worden uiteraard ook strikt vertrouwelijk behandeld; alle voor ons werkende vertalers hebben een geheimhoudingsverklaring ondertekend. En daar laten we het niet bij. U kunt ook altijd rekenen op een laagsteprijsgarantie en onze 100% tevredenheidsgarantie. Hoe het kan dat we tegelijkertijd goed en goedkoop zijn leest u op deze pagina. En op deze onafhankelijke website vindt u reviews van onze klanten.

Wat een Spaanse vertaling gaat kosten? Als u via de onderstaande knop een vrijblijvende offerte opvraagt ontvangt u binnen 30 minuten een offerte op maat van ons.

Waar wacht u nog op?

15.000+ klanten hebben ons reeds in vertrouwen genomen

Vraag offerte aan
BINNEN 15 MINUTEN
Bekijk meer recensies

Vertrouwd door:

Bekijk meer

Alleen de beste kwaliteit is goed genoeg

Translation Kings beschikt over de hoogst haalbare certificaten voor vertaalbureaus: ISO 9001:2015 en ISO 17100:2015. Topkwaliteit en service staan bij ons altijd op nummer 1.

Lidmaatschappen

Translation Kings is lid van de VViN en de EUATC; organisaties van vertaalbureaus die gezamenlijk werken aan de optimalisering van kwaliteit en dienstverlening.