• Boek vertalen

    • Vertalers met veel kennis
    • Scherpe tarieven
    • Vertrouwelijkheid gewaarborgd

Boek vertalen


Boeken zijn er in een eindeloze verscheidenheid. Dat betekent voor ons als vertaalbureau dat we bij elk boek zorgvuldig moeten bepalen welke vertaler we in gaan zetten. Daarbij spelen niet alleen de bron- en doeltaal een rol, de vertaler moet daarnaast ook heel goed bekend zijn met het onderwerp. We laten een boek over economie dus alleen maar vertalen door een vertaler met een economische achtergrond, en een medisch boek alleen door een vertaler die medisch goed onderlegd is. Voor juridische boeken hebben we, naast juridische vertalers, ook nog een zeer ervaren jurist achter de hand die als sparring partner van de juridische vertalers optreedt en de laatste revisie doet. Het zijn maar even wat voorbeelden.

Het vertalen van proza en literatuur is weer een hele andere ‘tak van sport’. Hierbij speelt vooral de gevoelswaarde van het verhaal een belangrijke rol. De vertaler moet naast een grondige kennis van de talen en de culturen van beide landen, ook over schrijverskwaliteiten beschikken. Het is nu eenmaal niet iedereen gegeven om de sfeer van een boek goed weer te geven in een andere taal. Een bovengemiddeld ontwikkeld taalgevoel is voor dit soort boekvertalingen onontbeerlijk.

Er zijn dus altijd dubbeltalenten nodig voor het succesvol vertalen van boeken; vertalers die naast hun talenkennis ook over specifieke andere kennis en talenten beschikken.

Gespecialiseerde boekvertalers

Met dit idee als leidraad heeft Translation Kings een team van gekwalificeerde vertalers samengesteld. En dat is een flink team geworden. Want wil je naast een groot aantal talen ook nog specialisten op verschillende vakgebieden kunnen leveren in al die talen, dan heb je ‘een paar’ vertalers nodig. Dat is de reden dat ons team inmiddels uit ruim 1100 gespecialiseerde vertalers bestaat.

Mocht u nu een groot kantoorgebouw vol vertalers voor u zien dan hebt u het mis. Kantoren leveren alleen maar onnodige kosten op die doorberekend moeten worden aan de klanten. En dat is niets voor ons. Translation Kings staat bekend om zijn ongekend scherpe offertes, en dat moet zo blijven. Geen kantoren en andere overhead dus. Nog los daarvan is het onmogelijk om al onze vertalers samen te brengen in een gebouw; ze wonen en werken namelijk overal ter wereld.

Boekvertalingen door native speakers

De grote hoeveelheid gespecialiseerde vertalers en de lage prijs zijn niet de enige voordelen die van werken met Translation Kings.

Aangezien onze vertalers in het land van hun moedertaal wonen en werken, en naar hun eigen moedertaal toe vertalen bent u verzekerd van een optimale kwaliteit. Deze native speakers kennen de cultuur, gewoontes en eigenaardigheden van hun hun land en taal als geen ander. Op deze manier bent u verzekert van topkwaliteit.

Een deel van onze vertalers heeft zelfs in verschillende landen gewoond. Die zijn dus zogezegd dubbel cultureel onderlegd, wat een groot voordeel is bij het vertalen van proza en literatuur.

De laagste prijs en 100% kwaliteitsgarantie

Het maakt niet uit wat voor soort boek u te vertalen hebt; Translation Kings heeft de gespecialiseerde vertaler in huis die de opdracht aankan. En, zoals eerder opgemerkt, voor een prijs die ver onder die van onze concurrenten ligt.

Dat laatste kunt u eenvoudig checken door ons online offerteformulier in te vullen. Binnen 30 minuten ontvangt u van ons een offerte die toegesneden is op uw wensen. Vergelijkt u deze offerte maar eens met die van andere vertaalbureaus, dan zult u zien dat we niets teveel hebben gezegd. En omdat we de specialisten in huis hebben die u nodig hebt, geven we u met een gerust hart een 100% kwaliteitsgarantie.

Waar wacht u nog op?

15.000+ klanten hebben ons reeds in vertrouwen genomen

Vraag offerte aan
BINNEN 15 MINUTEN
Bekijk meer recensies

Vertrouwd door:

Bekijk meer

Alleen de beste kwaliteit is goed genoeg

Translation Kings beschikt over de hoogst haalbare certificaten voor vertaalbureaus: ISO 9001:2015 en ISO 17100:2015. Topkwaliteit en service staan bij ons altijd op nummer 1.

Lidmaatschappen

Translation Kings is lid van de VViN en de EUATC; organisaties van vertaalbureaus die gezamenlijk werken aan de optimalisering van kwaliteit en dienstverlening.