• Pools vertaalbureau

    • Alleen experts in de Poolse taal
    • Krijg de beste Poolse vertalingen….
  • home
  • Pools vertaalbureau

flagPools vertaalbureau


Het Pools (język polski, of polszczyzna) is een West-Slavische taal die door ongeveer ongeveer 40 miljoen mensen wordt gesproken. Buiten Polen wordt het Pools onder anderen in Wit-Rusland, Oekraïne en Litouwen gesproken. Het Pools kent ondanks zijn grote grondgebied en 40 miljoen sprekers opvallend weinig dialecten.

Nederlandse leenwoorden in het Pools

Van de Nederlandse leenwoorden in het Pools is een deel binnengekomen via de handel tussen de samenwerkende Hanzesteden waar ook het Poolse Gdansk lid van was. De meeste Nederlandse leenwoorden zijn echter via het Russisch in het Pools terechtgekomen door toedoen van Tsaar Peter de Grote, waaronder: handel, leveren, majtek (maatje), matjas (maatjesharing) halfwind, matros (matroos), bak, kambuz (kombuis), konwój (konvooi), kran (kraan) en lakmus (lakmoes). Maar ook het onvermijdelijke ‘polder’ en het wereldwijd bekende begrip ‘apartheid’ zijn in het Pools terug te vinden. En laten we er dan ook nog maar een verrassing tegenaan gooien; het Poolse woord biustonosz is afkomstig van het Nederlandse bustehouder.

Taal en cultuur

Taal en cultuur zitten aan elkaar vast, ze trekken altijd samen op. Om het beste uit een vertaler te halen kan deze het beste zijn taal en cultuur dagelijks om zich heen hebben. Daarom werken we graag samen met in-country vertalers; Poolse vertalers die in Polen wonen en Pools als moedertaal hebben. Een vertaling moet immers meer zijn dan een correcte omzetting van woorden en zinnen, hij moet ook de beoogde doelgroep aanspreken.

Onze keurmerken

Translation Kings bezit de ISO ISO 9001- en ISO 17100-certificaten, ofwel de hoogst haalbare Europese kwaliteitskeurmerken voor vertaalbureaus. Deze keurmerken stellen strenge eisen aan de vertalers waarmee we samenwerken, en aan ons; want ook het vertaalbureau zelf moet helemaal op orde zijn. Naast deze garanties geven wij u ook nog een laagsteprijsgarantie en onze 100% tevredenheidsgarantie. U loopt met ons dus geen enkel risico, niet qua prijs en niet qua kwaliteit. Benieuwd wat onze klanten over ons te vertellen hebben; op deze onafhankelijke website leest u het.

U ontvangt binnen 30 minuten een op maat gemaakte offerte van ons als u een vrijblijvende offerte aanvraagt voor uw Poolse vertaling. Dat kunt u doen met behulp van de knop hieronder.

Waar wacht u nog op?

15.000+ klanten hebben ons reeds in vertrouwen genomen

Vraag offerte aan
BINNEN 15 MINUTEN
Bekijk meer recensies

Vertrouwd door:

Bekijk meer

Alleen de beste kwaliteit is goed genoeg

Translation Kings beschikt over de hoogst haalbare certificaten voor vertaalbureaus: ISO 9001:2015 en ISO 17100:2015. Topkwaliteit en service staan bij ons altijd op nummer 1.

Lidmaatschappen

Translation Kings is lid van de VViN en de EUATC; organisaties van vertaalbureaus die gezamenlijk werken aan de optimalisering van kwaliteit en dienstverlening.