• Blog

    • Informatie rechtstreeks uit de vertaalbranche
    • Advies van experts

Nieuwe ISO-certificaten


Nieuwe ISO-certificaten

Het jaar was nog maar nauwelijks begonnen of er viel een brief op onze deurmat met meer dan goed nieuws; de certificaten ISO 17100:2015 en ISO 9001:2015 werden aan ons toegekend. Kort gezegd; de twee hoogste internationale kwaliteitsnormen voor vertaalbureaus.

ISO 17100:2015

Een goed begin is dus absoluut het halve werk. Niet alleen voor ons, maar zeker ook voor u. Want de ISO 17100:2015 (een aangescherpte versie van de NEN-EN 15038 die we hiervoor hadden) staat voor topkwaliteit vertalers, middelen, kwaliteitszorg, managementsystemen, projectmanagement, contractueel kader en dienstverlening. Een hele mond vol, maar u ziet; het gaat veel verder dan alleen het leveren van vertalingen van topkwaliteit. Alle bedrijfsprocessen rondom de vertalingen dienen tevens te worden geoptimaliseerd en op elkaar afgestemd.

ISO 9001:2015

Het tweede certificaat wat we toegekend kregen, de ISO 9001:2015, heeft betrekking op het beheersen van alle bedrijfsprocessen zodat altijd aan de verwachtingen van de klant kan worden voldaan. Het doet in feite nog een schepje bovenop het eerder genoemde ISO-certificaat. Voor de ISO 9001:2015 moeten alle bedrijfsprocessen onderworpen worden aan uitgebreide risicoanalyses; er moet ALTIJD topkwaliteit geleverd worden, wat er ook gebeurd. Ook de bedrijfscultuur wordt tegen het licht gehouden; het besef dat topkwaliteit vooropstaat moet doorgedrongen zijn in alle lagen van het bedrijf en niet alleen bij de manager die ervoor verantwoordelijk is.

Jaarlijkse herkeuring

De certificering is geen eenmalige aangelegenheid. Elk jaar vindt er weer een audit plaats en elke jaar moeten we weer aan een vuistdik handboek met eisen voldoen. De keuringen hiervoor worden verricht door de KIWA, een onafhankelijke organisatie die hooggekwalificeerde certificeringen verzorgt.

Het allerbeste nieuws

Het beste nieuwe hebben we voor het laatst bewaard; ook met de allerhoogste ISO-certificaten op zak blijft Translation Kings dezelfde lage prijzen hanteren. We zijn en blijven net zo voordelig als u van ons gewend bent. Onze laagsteprijsgarantie blijft dan ook onverminderd van kracht.

  • Posted in: Vertaalbureau feiten
  • Jeffrey Rooijmans
  • 23.februari.2017
Bekijk meer recensies

Vertrouwd door:

Bekijk meer

Alleen de beste kwaliteit is goed genoeg

Translation Kings beschikt over de hoogst haalbare certificaten voor vertaalbureaus: ISO 9001:2015 en ISO 17100:2015. Topkwaliteit en service staan bij ons altijd op nummer 1.

Lidmaatschappen

Translation Kings is lid van de VViN en de EUATC; organisaties van vertaalbureaus die gezamenlijk werken aan de optimalisering van kwaliteit en dienstverlening.