• Armeens vertaalbureau

    • Alleen experts in de Armeense taal
    • Krijg de beste Armeense vertalingen….
  • home
  • Armeens vertaalbureau

flagArmeens vertaalbureau


Armeens is een zogenaamd ‘enigskind’ in de Indo-Europese taalfamilie; de groep van talen waartoe de meeste Aziatische en Europese talen behoren. Veel talen behoren binnen de Indo-Europese taalfamilie tot een of meerdere subgroepen – zoals de Germaanse of Romaanse talengroepen – maar het Armeens heeft geen moderne naaste verwanten. Het is alleen verwant aan de uitgestorven talen Phrygisch en het Thracisch. In de hedendaagse wereld komen Grieks en Albanees nog het dichtste bij. En heel ver weg zijn er ook wat verwantschappen aangetoond met Russisch, Frans, Iers, Perzisch, Hindi, Litouws en… Nederlands.

Het Armeense alfabet

De geschiedenis van het Armeens begint met de uitvinding van het Armeense alfabet rond het jaar 405 door de later heilig verklaarde monnik, theoloog en taalkundige Mesrop Masjtots. Het ontstaan van het Armeens is dus opvallend goed te dateren. Het Armeens is een officiële taal in Armenië en Nagorno-Karabach (een regio op de Kaukasus) en wordt in een aantal dialecten gesproken in Armenië, Azerbeidzjan, Georgië en Turkije. Het aantal moedertaalsprekers bedraagt ongeveer 6.700.000.

Vertalingen van in-country vertalers

Een taal komt nooit alleen; er komen ook cultuurpatronen mee van gemeenschappen in de landen waar het gesproken wordt. Reden dat wij met zogeheten in-country vertalers werken die in hun land van herkomst wonen en werken. Vertalers die de best mogelijke voeling met hun taal en cultuur hebben. We werken dus met heel veel vertalers samen.

Vraagt u gerust een vrijblijvende offerte op voor de teksten die u naar het Engels wilt laten vertalen. En vermeld erbij voor welk land het van toepassing is. Binnen 30 minuten ontvangt u een offerte op maat.

Uw garanties

Wij zijn in het bezit van de hoogst haalbare Europese kwaliteitskeurmerken voor vertaalbureaus; de ISO 9001 en de ISO 17100. Dat betekent dat er strenge eisen aan ons en de vertalers waarmee wij samenwerken worden gesteld. Uw opdrachten zijn bij ons dus in goede handen. Als u dat uit de mond van onze klanten wilt horen, neemt u dan een kijkje op deze onafhankelijke website. En last but not least; wij geven u ook een 100% tevredenheidsgarantie en een laagsteprijsgarantie.

Waar wacht u nog op?

15.000+ klanten hebben ons reeds in vertrouwen genomen

Vraag offerte aan
BINNEN 15 MINUTEN
Bekijk meer recensies

Vertrouwd door:

Bekijk meer

Alleen de beste kwaliteit is goed genoeg

Translation Kings beschikt over de hoogst haalbare certificaten voor vertaalbureaus: ISO 9001:2015 en ISO 17100:2015. Topkwaliteit en service staan bij ons altijd op nummer 1.

Lidmaatschappen

Translation Kings is lid van de VViN en de EUATC; organisaties van vertaalbureaus die gezamenlijk werken aan de optimalisering van kwaliteit en dienstverlening.