• Baskisch vertaalbureau

    • Alleen experts in de Baskische taal
    • Krijg de beste Baskische vertalingen….
  • home
  • Baskisch vertaalbureau

flagBaskisch vertaalbureau


Het Baskisch (in het Baskisch heet de taal Euskara of Euskera) is een van de weinige niet-Indo-Europese talen in Europa. Het is daarnaast Europa’s enige, geïsoleerd voorkomende taal (isolaat); tot op heden is er geen enkele verwantschap met enige andere taal aangetoond, met uitzondering van de uitgestorven taal Aquitaans die gesproken werd in de streek die nu Gascogne heet (tussen de Pyreneeën en de Garonne). En ook dat Aquitaans was een geïsoleerde taal. Baskisch is dus met mysteriën omgeven; hoe die taal zonder invloed van andere talen is ontstaan; niemand die het weet.

Een taal die op geen enkele andere lijkt

Aangezien de vergelijkende taalkunde door het inzetten van moderne onderzoeksmiddelen snelle vorderingen maakt, is de zoektocht naar de oorsprong van het Baskisch een erg interessant onderzoeksgebied voor linguïsten. Er lopen dan ook altijd wel onderzoeken die het Baskisch vergelijken met o.a. het Iberisch, Kaukasische en Afrikaanse talen. Maar, zoals opgemerkt, tot op heden is er nog geen enkele verwantschap met enige andere taal aangetoond.

In-country vertalers

Baskisch is de moedertaal van zo’n 800.000 mensen, waarvan er 700.000 in Baskenland wonen. In totaal beheersen zo’n 2.000.000 mensen de taal als moedertaal of tweede taal. Het is dus een kleine taal. Evengoed komen we de vraag om Baskische vertalingen in onze vertaalpraktijk tegen. Zo’n vertaling geven we dan uit handen aan een gekwalificeerde Baskische vertaler die in Baskenland woont en werkt; een zogeheten in-country vertaler. Het zal duidelijk zijn dat zo’n vertaler het dichtst op de taal en cultuur van zijn land zit; en dat uit zich in een optimale vertaling.

Vraagt u gerust een vrijblijvende offerte op voor de teksten die u naar het Engels wilt laten vertalen. En vermeld erbij voor welk land het van toepassing is. Binnen 30 minuten ontvangt u een offerte op maat.

Kwaliteitsgaranties

Hoe kunnen wij u kwalitatief hoogwaardige vertalingen garanderen? Dat kunnen wij, omdat we op het hoogste Europese niveau gecertificeerd zijn (ISO 9001 en ISO 17100). De bijbehorende kwaliteitseisen gelden binnen ons hele bedrijf en zijn van toepassing op de vertalers waar wij mee samenwerken. Daar bovenop geven wij u altijd een laagsteprijsgarantie en een 100% tevredenheidsgarantie. Mocht u benieuwd zijn om te lezen wat onze klanten over ons vertellen; op deze onafhankelijke website vindt u een groot aantal reviews.

Met de onderstaande knop kunt u een vrijblijvende offerte aanvragen voor uw Baskische vertaling. Binnen 30 minuten ontvangt u een offerte op maat.

Waar wacht u nog op?

15.000+ klanten hebben ons reeds in vertrouwen genomen

Vraag offerte aan
BINNEN 15 MINUTEN
Bekijk meer recensies

Vertrouwd door:

Bekijk meer

Alleen de beste kwaliteit is goed genoeg

Translation Kings beschikt over de hoogst haalbare certificaten voor vertaalbureaus: ISO 9001:2015 en ISO 17100:2015. Topkwaliteit en service staan bij ons altijd op nummer 1.

Lidmaatschappen

Translation Kings is lid van de VViN en de EUATC; organisaties van vertaalbureaus die gezamenlijk werken aan de optimalisering van kwaliteit en dienstverlening.