• Creatieve vertalingen

    • Vertalers met brede kennis
    • Scherpe tarieven
    • Vertrouwelijkheid gewaarborgd

Creatieve vertalingen


Vertalen is iets anders dan ‘met een woordenboek op de knieën een tekst woord voor woord omzetten in een andere taal’. Heel wat anders. Een vertaling moet niet alleen correct zijn qua inhoud, betekenis, spelling en interpunctie; hij moet ook het juiste effect sorteren bij de doelgroep.

Analyse of creativiteit

Bij het vertalen van bijvoorbeeld een roman is de vertaling niet compleet zonder verwoording van het onderliggende gevoel van het verhaal. De schrijfstijl van de auteur moet herkenbaar blijven en de tone of voice moet in orde zijn. Om dat voor elkaar te krijgen dient de vertaler een creatieve instelling te hebben. Dat geldt wellicht in nog sterkere mate bij het vertalen van gedichten, waarbij ook nog ritme en rijm om de hoek komen kijken. Dat lukt alleen maar als de vertaler over een zeer soepele geest beschikt.

En vergelijk de beschrijving van een machine eens met een beschrijving van een toeristische plaats. Waar het bij de machine om een duidelijke rechttoe rechtaan en analytisch verantwoorde tekst gaat, is dat niet bepaald het idee achter een succesvolle toeristische gids. Een zekere creativiteit is dan onontbeerlijk. Ook bij de vertaling van reclame- en marketingteksten is een creatieve opstelling vereist.

In-country vertalers

Romans, gedichten, toeristische gidsen, reclameteksten; verschillende gebieden die een creatieve inslag van vertalers verlangen. Voor ons was dat een reden om met veel gespecialiseerde vertalers te gaan werken, en dan met name in-country vertalers; native vertalers die in hun vaderland wonen en werken. Die vertalers hebben immers de meeste voeling met hun taal en cultuur.

Die in-country vertalers dienen aan hoge kwaliteitseisen te voldoen, want wij zijn ISO 9001- en ISO 17100-gecertificeerd. Dat zijn de hoogst haalbare Europese kwaliteitskeurmerken. Met onze kwaliteit zit het dus wel goed. Of onze klanten dat ook vinden kunt u lezen op deze onafhankelijke website. Voor al onze vertalingen gelden verder een 100% tevredenheidsgarantie en een laagsteprijsgarantie.

Een vrijblijvende offerte; u vraagt hem snel en gemakkelijk aan via onderstaande knop. Binnen 30 minuten heeft u een offerte op maat.

Waar wacht u nog op?

15.000+ klanten hebben ons reeds in vertrouwen genomen

Vraag offerte aan
BINNEN 15 MINUTEN
Bekijk meer recensies

Vertrouwd door:

Bekijk meer

Alleen de beste kwaliteit is goed genoeg

Translation Kings beschikt over de hoogst haalbare certificaten voor vertaalbureaus: ISO 9001:2015 en ISO 17100:2015. Topkwaliteit en service staan bij ons altijd op nummer 1.

Lidmaatschappen

Translation Kings is lid van de VViN en de EUATC; organisaties van vertaalbureaus die gezamenlijk werken aan de optimalisering van kwaliteit en dienstverlening.