• Catalaans vertaalbureau

    • Alleen experts in de Catalaanse taal
    • Krijg de beste Catalaanse vertalingen….
  • home
  • Catalaans vertaalbureau

flagCatalaans vertaalbureau


Het Catalaans wordt door ongeveer 11,5 miljoen mensen gesproken in Catalonië, het oosten van Aragón, in en rond Valencia, in een deel van Murcia en op de Balearen. Het wordt ook gesproken in het bergstaatje Andorra, in en rond het Zuid-Franse Roussillon en in Alghero op het Italiaanse eiland Sardinië.

Catalaans door de eeuwen heen

Het Catalaans is in zijn geschiedenis een aantal keer verboden geweest. De eerste keer was in 1714, toen de opkomende Bourbon-dynastie van het Catalaans af wilde. In 1939 deed Franco het Catalaans, wat net officieel erkend was, helemaal in de ban. Ook in het door Frankrijk geannexeerde gedeelte rond Roussillon werd het Catalaans na de Franse revolutie uit het openbare leven geweerd. In Frankrijk is het Catalaans geen officiële taal, in Spanje wel. Sterker nog; wie voor de Catalaanse overheid wil werken zal Catalaans moeten spreken, en het lager en middelbaar onderwijs worden volledig in het Catalaans gegeven, met Castiliaans (Spaans) als tweede taal.

In-country vertalers

Voor vertalingen naar het Catalaans zetten we in Catalonië wonende Catalaanse vertalers in; zogeheten in-country vertalers. Die vertalers moeten aan de strenge eisen voldoen die behoren bij een ISO 9001– en de ISO 17100-gecertificeerd vertaalbureau zoals het onze. Die genoemde normen zijn de hoogst haalbare Europese kwaliteitsnormen voor vertaalbureaus. U bent dus in alle opzichten verzekerd van een optimaal resultaat. Los daarvan kunt u altijd rekenen op onze laagsteprijsgarantie en onze 100% tevredenheidsgarantie. Maar wellicht kunnen wij het beste onze klanten aan het woord laten op deze onafhankelijke website.

Gespecialiseerde vertalers

Wij doen ons werk – zoals wij hierboven al aangaven – niet met een vast groepje vertalers op een kantoor in Nederland, maar met gespecialiseerde vertalers die overal ter wereld wonen en werken. Wij zijn dus continue op zoek naar meer vertalers, wat inhoud dat wij met een groot en groeiend aantal vertalers samenwerken. Alle vertalers waarmee wij samenwerken hebben overigens een geheimhoudingsverklaring getekend. Er wordt dus uiterst discreet met uw teksten omgesprongen.

De hamvraag is natuurlijk; wat gaat mijn Catalaanse vertaling kosten? Dat weet u binnen 30 minuten als u de link hieronder volgt en een vrijblijvende offerte aanvraagt.

Waar wacht u nog op?

15.000+ klanten hebben ons reeds in vertrouwen genomen

Vraag offerte aan
BINNEN 15 MINUTEN
Bekijk meer recensies

Vertrouwd door:

Bekijk meer

Alleen de beste kwaliteit is goed genoeg

Translation Kings beschikt over de hoogst haalbare certificaten voor vertaalbureaus: ISO 9001:2015 en ISO 17100:2015. Topkwaliteit en service staan bij ons altijd op nummer 1.

Lidmaatschappen

Translation Kings is lid van de VViN en de EUATC; organisaties van vertaalbureaus die gezamenlijk werken aan de optimalisering van kwaliteit en dienstverlening.