• Dari vertaalbureau

    • Alleen experts in de Dari taal
    • Krijg de beste Dari vertalingen….
  • home
  • Dari vertaalbureau

flagDari vertaalbureau


Het Dari behoort tot de West-Iraanse tak van de Indo-Europese talen en is, samen met Farsi en Tajiki, een van de drie dialecten van het Perzisch. Dari is sinds 1964 een van de officiële talen van Afghanistan en is de moedertaal van 11 miljoen inwoners in Iran, Afghanistan en Pakistan. Maar Dari heeft nog een belangrijke functie; het is de interetnische taal die het mogelijk maakt dat mensen onderling kunnen communiceren. En dat is geen overbodige luxe in een land waar een complexe mozaïek van zeker 25 talen en dialecten wordt gesproken. Door middel van de verbindingstaal Dari kunnen zo’n 100 miljoen mensen in Iran, Afghanistan, Pakistan, Tadzjikistan en Oezbekistan elkaar verstaan. Het is dan ook niet verwonderlijk dat het Dari in Afghanistan in het onderwijs de media, en het zakenleven wordt gebruikt.

Van links naar rechts en van rechts naar links

Het Dari-alfabet is gebaseerd op het Arabische alfabet en kent 32 letters. Dari wordt van rechts naar links geschreven, maar de getallen daarentegen van links naar rechts. Er bestaat in het Dari geen verschil tussen hoofdletters en kleine letters.

In-country vertalers

Een degelijke kennis van de lokale situatie is altijd een pre. Daarom werken wij graag met vertalers van het Dari die in hun land van herkomst wonen; zogeheten in-country vertalers. Op die manier kan de vertaling optimaal afgestemd worden op de omstandigheden en de doelgroep. Wij zijn dan ook altijd op zoek naar lokaal gespecialiseerde vertalers. Het gevolg van deze werkmethode is dat wij met veel verschillende vertalers samenwerken.

Garanties

Wij zijn in het bezit van de certificaten behorende bij de hoogst haalbare Europese kwaliteitskeurmerken voor vertaalbureaus; de ISO 9001 en de ISO 17100. Deze normen stellen strenge eisen aan ons en de vertalers waarmee wij samenwerken. U als klant heeft daar profijt van; u weet van tevoren dat u op topkwaliteit kunt rekenen. Uw opdrachten worden uiteraard strikt vertrouwelijk behandeld; daartoe hebben alle voor ons werkende vertalers een geheimhoudingsverklaring ondertekend.

Daar laten wij het overigens niet bij. U kunt ook altijd rekenen op onze laagsteprijsgarantie en onze 100% tevredenheidsgarantie. Hier leest u hoe wij tegelijkertijd goed en goedkoop kunnen zijn. En op deze onafhankelijke website geven onze klanten hun mening over ons

Als u zou willen weten wat de vertaling van uw teksten gaat kosten, vult u dan ons offerteformulier in. Binnen 30 minuten ontvangt u van ons een offerte op maat.

Waar wacht u nog op?

15.000+ klanten hebben ons reeds in vertrouwen genomen

Vraag offerte aan
BINNEN 15 MINUTEN
Bekijk meer recensies

Vertrouwd door:

Bekijk meer

Alleen de beste kwaliteit is goed genoeg

Translation Kings beschikt over de hoogst haalbare certificaten voor vertaalbureaus: ISO 9001:2015 en ISO 17100:2015. Topkwaliteit en service staan bij ons altijd op nummer 1.

Lidmaatschappen

Translation Kings is lid van de VViN en de EUATC; organisaties van vertaalbureaus die gezamenlijk werken aan de optimalisering van kwaliteit en dienstverlening.