• Farsi vertaalbureau

    • Alleen experts in de Farsi taal
    • Krijg de beste Farsi vertalingen….
  • home
  • Farsi vertaalbureau

flagFarsi vertaalbureau


Het tot de Indo-Europese talen behorende Farsi (of Perzisch) is een officiële taal in Iran, Afghanistan en Tadzjikistan. Het wordt eveneens in grote delen van Oezbekistan gesproken. Maar ook daarbuiten zijn miljoenen Farsi-sprekers te vinden; met name in Qatar, de Verenigde Arabische Emiraten, Turkije, de Verenigde Staten, Canada, Duitsland en Zweden. Het Farsi is verwant aan het Dari en het Tajiki wat in dezelfde contreien gesproken wordt. Het Farsi is een van de oudste geschreven talen met documenten die terug gaan tot de 6e eeuw voor Christus. Het woordenschat van het Farsi is door de eeuwen heen sterk beïnvloed door het Arabisch. De laatste jaren is er een beweging gaande die meer eigen woorden promoot.

Farsi of Perzisch

Ten aanzien van de naam ‘Farsi’ heest nog wel wat verwarring. Dat is het gevolg van het gegeven dat Perzisch sprekende immigranten in Nederland hun taal Farsi noemen. De Academie voor de Perzische Taal en Literatuur in Teheran prefereert evenwel het benaming ‘Perzisch’ vanwege de belangrijke historische en culturele connotatie. Net zo als de benaming ‘Arabisch‘ als overkoepelende taalbegrip wordt gebruikt van Marokko tot Qatar, zo wil de Academie met het begrip ‘Perzisch’ hetzelfde bereiken voor Iran, Tadzjikistan en Afghanistan

In-country vertalers

We werken graag samen met de zogeheten in-country vertalers; vertalers die in hun land van herkomst wonen en werken en een optimale voeling hebben met hun taal en cultuur. Want ook cultuur is een wezenlijk onderdeel van de manier waarop mensen zich uitdrukken. Voor de vertaler betekend dit dat hij de juiste woorden en toon moet vinden om de doelgroep aan te spreken. En dat lukt mensen die hun taal en cultuur dagelijks om zich heen hebben het beste.

Kwaliteit

Om u als klant ook vooraf maximale kwaliteitsgaranties te kunnen geven hebben wij als vertaalbureau ingezet op de hoogst haalbare Europese kwaliteitskeurmerken voor vertaalbureaus; de ISO 9001 en de ISO 17100. Die keurmerken hebben wij toegewezen gekregen. Ons werk en dat van onze vertalers staat voor topkwaliteit, maar wellicht kunnen wij dat het beste aan onze klanten vragen; op deze onafhankelijke website vindt u een groot aantal reviews. Op al onze vertalingen krijgt u overigens ook altijd een laagsteprijsgarantie en een 100% tevredenheidsgarantie. Hoe het mogelijk is dat we goed en goedkoop zijn? U leest het hier.

Als u door middel van de onderstaande knop ons offerteformulier invult ontvangt u binnen 30 minuten een offerte op maat van ons voor uw Farsi-vertaling.

Waar wacht u nog op?

15.000+ klanten hebben ons reeds in vertrouwen genomen

Vraag offerte aan
BINNEN 15 MINUTEN
Bekijk meer recensies

Vertrouwd door:

Bekijk meer

Alleen de beste kwaliteit is goed genoeg

Translation Kings beschikt over de hoogst haalbare certificaten voor vertaalbureaus: ISO 9001:2015 en ISO 17100:2015. Topkwaliteit en service staan bij ons altijd op nummer 1.

Lidmaatschappen

Translation Kings is lid van de VViN en de EUATC; organisaties van vertaalbureaus die gezamenlijk werken aan de optimalisering van kwaliteit en dienstverlening.