• Koreaans vertaalbureau

    • Alleen experts in de Koreaanse taal
    • Krijg de beste Koreaanse vertalingen….
  • home
  • Koreaans vertaalbureau

flagKoreaans vertaalbureau


Koreaans, de officiële taal van Zuid- en Noord-Korea, wordt behalve in genoemde landen ook gesproken in een aan Noord-Korea grenzend deel van de Volksrepubliek China. Verspreid over de wereld bevinden zich onder andere in de VS, Rusland, Canada en Japan grote groepen Koreaans sprekenden; alles bij elkaar zo’n 78 miljoen mensen.

Koreaans heeft geen verwanten

Over mogelijke verwantschappen met andere talen zijn de meningen verdeeld. Ondanks de grote hoeveelheid Chinese leenwoorden in het Koreaans is de taal niet verwant aan het Chinees. De meeste linguïsten die er onderzoek naar hebben gedaan zijn het erover een dat Koreaans een isolaat is, een taal waarvan geen verwantschap met een andere taal kan worden aangetoond. Het Koreaanse alfabet (Hangul) is daarentegen juist wel heel nauwkeurig te dateren; het werd in het jaar 1443 geïntroduceerd.

Koreaans is niet opgebouwd uit karakters

Op het eerste oog lijkt het Koreaans te zijn opgebouwd uit karakters (zoals het Chinees), maar dat klopt niet; elk teken stelt een klank voor, zoals bij ons een letter. Om een lettergreep te vormen worden verschillende van deze tekens in een blokje bij elkaar gezet (wat de indruk van een karakter wekt). Het Koreaans kent 24 tekens; 10 klinkers en 14 medeklinkers. (Met een taal bestaande uit 24 karakters zou je ook niet ver komen).

Tellen op zijn Koreaans

Tellen is een verhaal apart in het Koreaans; men gebruikt twee cijferreeksen. Het ene systeem om voorwerpen en leeftijden mee aan te duiden, en voor getallen tussen de 1 en 99, bijvoorbeeld; 3 dozen, 15 jaar oud. Het andere systeem wordt gebruikt voor geld, telefoonnummers, adressen en getallen boven de 100.

In-country vertalers

Een goede vertaling gaat verder dan alleen het omzetten van woorden en zinnen naar een andere taal. Het element cultuur mag ook niet worden vergeten. Een vertaling die niet aansluit bij de belevingswereld van de doelgroep schiet immers zijn doel voorbij. Daarom zetten wij in-country vertalers in. In dit geval in Korea woonachtige Koreaanse vertalers die Koreaans als moedertaal hebben. Vertalers die dagelijks ondergedompeld worden in het levende geheel van taal en cultuur.

Gegarandeerde topkwaliteit

Omdat wij aan de hoogst haalbare Europese kwaliteitsnormen voor vertaalbureaus voldoen – de ISO 9001 en de ISO 17100 – is de kwaliteit gegarandeerd. We geven u daarnaast ook een laagsteprijsgarantie en onze 100% tevredenheidsgarantie. U krijgt dus topkwaliteit tegen de laagste prijs , terwijl u geen enkel risico loopt. Op deze onafhankelijke website vindt u reviews van onze klanten.

U ontvangt binnen 30 minuten een vrijblijvende offerte op maat, als u door middel van de onderstaande knop een offerte aanvraagt voor uw Koreaanse vertaling.

Waar wacht u nog op?

15.000+ klanten hebben ons reeds in vertrouwen genomen

Vraag offerte aan
BINNEN 15 MINUTEN
Bekijk meer recensies

Vertrouwd door:

Bekijk meer

Alleen de beste kwaliteit is goed genoeg

Translation Kings beschikt over de hoogst haalbare certificaten voor vertaalbureaus: ISO 9001:2015 en ISO 17100:2015. Topkwaliteit en service staan bij ons altijd op nummer 1.

Lidmaatschappen

Translation Kings is lid van de VViN en de EUATC; organisaties van vertaalbureaus die gezamenlijk werken aan de optimalisering van kwaliteit en dienstverlening.