• Kroatisch vertaalbureau

    • Alleen experts in de Kroatische taal
    • Krijg de beste Kroatische vertalingen….
  • home
  • Kroatisch vertaalbureau

flagKroatisch vertaalbureau


Het Kroatisch (Hrvatski), een van de standaardvarianten van het Servo-Kroatisch, is de moedertaal van 5,5 miljoen Kroaten en is de officiële taal van Kroatië. In Bosnië en Herzegovina wordt het door de Kroatische gemeenschap gesproken. De verschillen tussen het Kroatisch, Bosnisch en Servisch zijn niet veel groter dan die tussen het Nederlands en het Vlaams. Een opvallend verschil daarbij is dat Kroatisch en Bosnisch met het Latijnse alfabet worden geschreven en het Servisch in het Cyrillische alfabet. De Latijnse spelling van het Servisch wint echter aan populariteit, zeker onder degenen die meer op West-Europa gericht zijn.

Talenparadijs

Dat Europa een waar talenparadijs is, mag blijken uit de volgende onderverdeling. Bijna alle talen behoren tot een talengroep. Daarin zijn ze dan weer onderverdeeld in subgroepen. In het geval van het Kroatisch, wat onder de Indo-Europese talen valt, is die onderverdeling in subgroepen (en subgroepen van subgroepen) indrukwekkend. Hier volgt de complete onderverdeling in steeds kleinere deelgroepen: Indo-Europees / Balto-Slavisch / Slavisch / Zuid-Slavisch / Westelijk Zuid-Slavisch / Servo-Kroatisch / Štokavisch / Neo-Štokavisch / Oost Herzegovinisch / Standaard Kroatisch.

Nederlandse woorden in het Kroatisch

Ook Nederlandse woorden hebben hun weg gevonden in het Kroatisch; dit zijn er een paar: baggeren, ballast, edammer, juwelier, peiling.

Taal en cultuur

Dat taal en cultuur levende ‘organismen’ zijn weten we allemaal. In een mensenleven kunnen ze behoorlijk veranderen. De beste vertalers dienen niet alleen bovenop hun moedertaal en de ontwikkeling ervan te zitten, ze dienen ook hun cultuur dagelijks te ervaren. Dit is de reden waarom wij graag samenwerken met in-country vertalers. Voor Kroatisch vertaalwerk schakelen we dus een in Kroatië levende Kroatische vertaler in die Kroatisch als moedertaal heeft.

Onze keurmerken

Translation Kings is in het bezit van de ISO-certificaten ISO 9001 en ISO 17100; de hoogst haalbare Europese kwaliteitskeurmerken voor vertaalbureaus. Deze keurmerken stellen strenge eisen aan ons als vertaalbureau en aan de vertalers waar wij mee samenwerken. Daar doen wij graag nog een schepje bovenop met een laagsteprijsgarantie en onze 100% tevredenheidsgarantie. U loopt dus geen enkel risico; niet qua kwaliteit en niet qua prijs. Daarover kunt u meer lezen op deze onafhankelijke website , waar onze klanten ons hebben beoordeeld.

Als u benieuwd bent wat de vertaling van uw Kroatische teksten gaan kosten, vraagt u dan middels de knop hieronder een geheel vrijblijvende offerte op. Binnen 30 minuten heeft u een offerte op maat in huis.

Waar wacht u nog op?

15.000+ klanten hebben ons reeds in vertrouwen genomen

Vraag offerte aan
BINNEN 15 MINUTEN
Bekijk meer recensies

Vertrouwd door:

Bekijk meer

Alleen de beste kwaliteit is goed genoeg

Translation Kings beschikt over de hoogst haalbare certificaten voor vertaalbureaus: ISO 9001:2015 en ISO 17100:2015. Topkwaliteit en service staan bij ons altijd op nummer 1.

Lidmaatschappen

Translation Kings is lid van de VViN en de EUATC; organisaties van vertaalbureaus die gezamenlijk werken aan de optimalisering van kwaliteit en dienstverlening.