• Blog

    • Informatie rechtstreeks uit de vertaalbranche
    • Advies van experts

Nieuw kantoor Binnengasthuisstraat 150


Een eigen pand

Wat moet een op het internet geboren en getogen bedrijf nu ineens met een levensecht pand in het hart van Amsterdam? Waar komt deze transformatie vandaan?

Face-to-face

Het verlangen om een eigen ruimte te hebben – al is deze bescheiden – speelde al langer, en na het idee te hebben uitgetest in een tijdelijk gehuurd pand gaan we nu voor een eigen pand. Het is ons nml. zeer goed bevallen om, naast de al bestaande online-kanalen, ook fysiek bereikbaar te zijn. Als de verbouwing achter de rug is kunnen we (potentiële) opdrachtgevers in ons nieuwe pand verwelkomen en opdrachten face-to-face bespreken in een open en laagdrempelige werkomgeving. En passant kan men de Translation Kings-sfeer opsnuiven en een kijkje nemen in de keuken van de moderne vertaalwereld. Deze uitbreiding van ons servicepakket heeft als doel om de kwaliteit en dienstbaarheid op een nog hoger niveau te krijgen.

Klein maar fijn

Toegegeven, voor een bedrijf waar ruim 1.100 vertalers werken is een kantoor van 90 vierkante meter op zijn zachtst gezegd wat aan de krappe kant. Maar die 1.100 vertalers hoeven er dan ook niet allemaal te worden gehuisvest. Een paar is genoeg. Want ook met een eigen pand blijft Translation Kings voor 99% een internetbedrijf.

Behalve de account managers die we absoluut in één ruimte bij elkaar wilde hebben gaan er ook een aantal ‘translators in residence’ in het pand werken; vertalers die hun eigen werkruimte tijdelijk verruilen voor een plek bij ons, vertalers die op verzoek langskomen om een opdracht met een klant tot in detail te bespreken, of vertalers die het gewoon prettig vinden om op een vaste plek buitenshuis te werken. In die nieuwe hedendaagse vertaalomgeving is overigens niet alles state of the art, u zult u er ook geconfronteerd worden met een ouderwetse Nederlandse gewoonte: een verse bak koffie.

Supersnel

Een aangenaam feit is ook dat we in ons nieuwe pand beschikken over een razendsnelle glasvezelaansluiting; niet onbelangrijk voor een bedrijf wat het van het internet moet hebben. Met de opening van ons fysieke kantoor krijgt ons digitale serviceniveau dus ook nog een boost.

Eigen pand en toch een lage overhead

Wie onze bedrijfsstrategie kent zal zich inmiddels waarschijnlijk afvragen hoe het kopen van een eigen pand – en dan ook nog in hartje Amsterdam – te rijmen valt met het vermijden van zoveel mogelijk overheadkosten? Dat is een kwestie van koel rekenwerk. Een pied-a-terre in de fysieke wereld moest ervan komen, daar waren we het als internetters over eens. Een snelle rekensom leerde dat we ons nieuwe pand voor ongeveer 10 maal de jaarhuur konden kopen. Wat we er precies voor betaald hebben houden we onder de pet, maar dat kopen een betere oplossing was dan huren stond als een paal boven water. Om u toch even mee te laten genieten van wat gecijfer; we gaan 10 jaar lang de normale huurprijs betalen, maar dan in de vorm van de aflossing van de hypotheek. En daarna helemaal niets meer!

De verbouwing van ons pand moet in april 2016 voltooid zijn, dan bent u van harte welkom op de Binnengasthuisstraat 150 in Amsterdam. Bij de ingebruikname van ons pand houden we uiteraard een feestje, en als de hypotheek is afgelost en de overhead verder daalt nóg een. Schrijf april 2016 en april 2026 dus vast in uw agenda en laat u verrassen.

  • Posted in: Vertaalbureau feiten
  • Jeffrey Rooijmans
  • 22.januari.2016
Bekijk meer recensies

Vertrouwd door:

Bekijk meer

Alleen de beste kwaliteit is goed genoeg

Translation Kings beschikt over de hoogst haalbare certificaten voor vertaalbureaus: ISO 9001:2015 en ISO 17100:2015. Topkwaliteit en service staan bij ons altijd op nummer 1.

Lidmaatschappen

Translation Kings is lid van de VViN en de EUATC; organisaties van vertaalbureaus die gezamenlijk werken aan de optimalisering van kwaliteit en dienstverlening.