• Tamil vertaalbureau

    • Alleen experts in de Tamil taal
    • Krijg de beste Tamil vertalingen….
  • home
  • Tamil vertaalbureau

flagTamil vertaalbureau


Het Tamil (தமிழ) behoort tot de Dravidische talen en wordt gesproken op Sri Lanka, in Singapore, in Zuid-Indiase staat Tamil Nadu en in 15 enclaves in India die bekend staan als Puducherry (voorheen Territoire de Pondichéry, een Franse kolonie). De taal wordt ook gesproken door groepen minderheden in de Zuid-Indiase staten Kerala, Karnataka, Andhra Pradesh en Telangana, en de op de Andaman- en Nicobar-eilanden. Het Tamil wordt meestal het eerst in verband gebracht met Sri Lanka, maar van de 68 miljoen moedertaalsprekers wonen er 62 miljoen in Zuid-India. In totaal zijn 77 miljoen mensen het Tamil machtig.

Een van de oudste levende klassieke talen

Het Tamil is, met teksten van meer dan 2.500 jaar geleden, een van de oudste nog levende klassieke talen ter wereld. Bijzonder is ook dat het Tamil door de eeuwen heen nauwelijks veranderingen heeft ondergaan. Het 2.000 jaar oude Tirukkuṛa, een boek over ethiek en moraal, is zonder veel moeite te lezen door degenen die hedendaags Tamil beheersen.

Nederlandse leenwoorden in het Tamil

De Vereenigde Oostindische Compagnie (originele spelling) beheerde tussen 1640 en 1796 op een aantal factorijen op Sri Lanka (Een factorij bestond uit pakhuizen, woningen, een hoofdkantoor en een kerk, en was al dan niet voorzien van een garnizoen en een fort). Als gevolg van die Nederlandse periode op Sri Lanka (destijds Ceylon) is een bonte verzameling van Nederlandse leenwoorden in het Tamil terechtgekomen, waaronder: aardappel, commandeur, diaconie, duiker (parelduiker), gouvernement, kakhuis (wc), kasteel, kermis, koffie, luitenant, pistool, plakkaat, rekje, schipper, strijken en stuiver. Het Ceylon-Nederlands, een Nederlandse creoolse taal die in die tijd ontstond, is inmiddels (zo goed als) uitgestorven.

In-country vertalers

Als we iets doen, doen we het goed; en daarom zorgen we ervoor dat uw tekst niet alleen perfect vertaald wordt maar ook naadloos aansluit bij de belevingswereld van de beoogde doelgroep. Dat laatste vereist een diepe culturele kennis. Daarom werken we samen met in-country vertalers; Tamil vertalers die Tamil als moedertaal hebben en in het gebied wonen waarvoor uw vertaling bedoeld is.

Garanties

Wij zijn in het bezit van de hoogst haalbare Europese kwaliteitskeurmerken voor vertaalbureaus (ISO 9001 en ISO 17100); keurmerken die zeer strenge eisen stellen aan ons en de vertalers waarmee we samenwerken. Daar krijgt u van ons nog een laagsteprijsgarantie en een 100% tevredenheidsgarantie bij. U zit qua prijs en kwaliteit dus altijd goed. Wat onze klanten daarvan vinden kunt u lezen op deze onafhankelijke website.

Wat uw vertaling naar het Tamil gaat kosten? Als u middels de onderstaande knop een geheel vrijblijvende offerte opvraagt ontvangt u van ons binnen 30 minuten een offerte op maat van ons.

Waar wacht u nog op?

15.000+ klanten hebben ons reeds in vertrouwen genomen

Vraag offerte aan
BINNEN 15 MINUTEN
Bekijk meer recensies

Vertrouwd door:

Bekijk meer

Alleen de beste kwaliteit is goed genoeg

Translation Kings beschikt over de hoogst haalbare certificaten voor vertaalbureaus: ISO 9001:2015 en ISO 17100:2015. Topkwaliteit en service staan bij ons altijd op nummer 1.

Lidmaatschappen

Translation Kings is lid van de VViN en de EUATC; organisaties van vertaalbureaus die gezamenlijk werken aan de optimalisering van kwaliteit en dienstverlening.