• Blog

    • Informatie rechtstreeks uit de vertaalbranche
    • Advies van experts

Translation Kings in de MKB innovatie top 100


MKB INNOVATIE TOP 100

Eerder dit jaar selecteerde de Kamer van Koophandel 100 bedrijven voor de MKB Innovatie Top 100; een lijst met 100 bedrijven die zich tot de meest innovatieve van Nederland mogen rekenen. Translation Kings werd ook in die lijst gekozen!

Innovatie-etalage

Met de Innovatie Top 100 wil de Kamer van Koophandel de geselecteerde bedrijven in de ‘innovatie-etalage‘ zetten en ‘belonen voor hun vernieuwingen, lef en doorzettingsvermogen‘. De Kamer van Koophandel schrijft verder in zijn motivatie dat ze ‘innovatieve Nederlandse bedrijven door middel van de Top 100 een springplank wil bieden‘.

De inspanningen van de Kamer van Koophandel houden echter niet op bij de Innovatie Top 100. Ze hebben ook een Innovatiekabinet in het leven geroepen wat innovatieve ondernemers ondersteunt met netwerken, inspiratie en kennis. In dat kabinet zitten ondernemers, wetenschappers en opiniemakers die gepokt en gemazeld zijn in de actuele thema’s van het hedendaagse bedrijfsleven. Deze kenners volgen de toekomst zogezegd op de voet.

Kan een vertaalbureau innovatief zijn…?

Je zou een hoop tech-bedrijven in de Innovatie Top 100 verwachten, en inderdaad, die categorie is goed vertegenwoordigd. In de techniek valt immers altijd een hoop te innoveren. Maar wij zijn een vertaalbureau en vertalen is – met of zonder technische hulpmiddelen – toch bovenal ‘good old’ mensenwerk. Dat wij in de Innovatie Top 100 terecht zijn gekomen komt doordat we onze bedrijfsprocessen op een volstrekt unieke wijze hebben gedigitaliseerd en geoptimaliseerd. Techniek dus.

En die digitalisering loonde. Enerzijds hebben we ons gericht op hoogwaardig vertaalwerk en bedrijfsprocessen die aan de hoogste normen voldoen – waarvoor we beloond zijn met de hoogst haalbare certificeringen; de ISO:9001 en de ISO:17100. Anderzijds konden we door een grote digitale efficiencyslag in de bedrijfsvoering onze klanten een laagsteprijsgarantie aanbieden.

Digitaal en ouderwets

Met onze geoptimaliseerde bedrijfsprocessen konden we niet alleen groei die volgde goed aan, we waren ook in staat een zeer tevreden klantenkring op te bouwen. Het resultaat is dat we anno 2016 met een paar man vanuit Amsterdam 1.200 wereldwijd wonende vertalers aansturen. En aan dat laatste gaat nog niet eens de meeste tijd op; dat gaat in het persoonlijke contact met de klanten zitten. En dat houden we zo. Lekker ouderwets.

En de winnaar is….

Op 29 september, de Dag van de Innovatie, maakte de Kamer van Koophandel de winnaar van de MKB Innovatie top 100 bekend. Translation Kings eindigde op de 41ste plaats. Wij blij, want dat hadden we niet verwacht; onze core business – vertalen – is immers een ambacht. En… heel stiekem vinden we dat we gewonnen hebben. We waren immers het enige vertaalbureau in de MKB Innovatie Top 100. We zijn dus het meest innovatieve vertaalbureau van Nederland.

  • Posted in: Algemeen
  • Jeffrey Rooijmans
  • 03.oktober.2016
Bekijk meer recensies

Vertrouwd door:

Bekijk meer

Alleen de beste kwaliteit is goed genoeg

Translation Kings beschikt over de hoogst haalbare certificaten voor vertaalbureaus: ISO 9001:2015 en ISO 17100:2015. Topkwaliteit en service staan bij ons altijd op nummer 1.

Lidmaatschappen

Translation Kings is lid van de VViN en de EUATC; organisaties van vertaalbureaus die gezamenlijk werken aan de optimalisering van kwaliteit en dienstverlening.