• Blog

    • Informatie rechtstreeks uit de vertaalbranche
    • Advies van experts

Uitslag Deloitte Fast 50


Uitslag Deloitte Fast 50

Elk jaar organiseert Deloitte de Technology Fast 50; een lijst met de 50 snelst groeiende innovatieve technologiebedrijven van Nederland. Bij onze nominatie voor de Fast 50 vroegen we u de vingers gekruist te houden voor onze kansen. En dat heeft u gedaan. Wij eindigden op de 15e plaats!

We ontvingen felicitaties van klanten en relaties maar kregen ook veel vragen. Wat doet TranslationKings in de lijst met snelst groeiende technologiebedrijven, het is toch helemaal geen technologiebedrijf?

Nee, wij zijn geen technologiebedrijf

Klopt; wij zijn inderdaad geen technologiebedrijf; wij zijn een vertaalbureau, en vertalen is een ambacht wat uitgaat van kennis en ervaring. We gebruiken weliswaar moderne technische hulpmiddelen bij het vertalen, maar vertaalwerk is en blijft een ambacht.

Uiteraard waren er vooral veel puur op technologie gebaseerde bedrijven in de Fast 50 te vinden, afgewisseld met een paar ogenschijnlijk vreemde eenden in de bijt. Een daarvan waren wij dus; het enige vertaalbureau in de Fast 50 (een beetje opscheppen moet kunnen).

Ja, wij zijn wel een technologiebedrijf

Ja, TranslationKings is absoluut een technologiebedrijf, want afgezien het ambacht van vertalen en de contacten met klanten en vertalers is alles techniek bij ons. En onder alles verstaan we ook letterlijk alles. De hele organisatie draait op een op maat gemaakt cloud-systeem wat we samen met een softwareontwikkelaar ontworpen hebben. Het resultaat daarvan is dat het technische gedeelte van alle administratieve en organisatorische taken van onze account managers tot een minimum zijn teruggebracht. Hierdoor kunnen ze hun aandacht richten op het menselijke aspect van hun werk, en dat komt de contacten met klanten en vertalers ten goede.

Harde eisen

Om deel te kunnen nemen aan de Fast 50 stelde Deloitte een paar harde eisen. We moesten aan kunnen tonen dat onze techniek innovatief was, tot een flinke omzetstijging heeft geleid, en dat er sprake was van voortvarend ondernemerschap. Zoals gezegd met een 15de plaats als resultaat.

Door naar de Fast 500

En dan trappen we het gaspedaal nog een keer extra diep in voor de EMEA Fast 500 (Europe, Middle East & Africa); zeg maar de grote broer van de Fast 50, maar dan nu voor een aanzienlijk deel van de wereld. Voor dat soort dingen heb je dus tijd als je bedrijf op digitale rolletjes loopt. U mag de vingers weer gekruist houden. We houden u op de hoogte.

  • Posted in: Algemeen
  • Jeffrey Rooijmans
  • 14.november.2016
Bekijk meer recensies

Vertrouwd door:

Bekijk meer

Alleen de beste kwaliteit is goed genoeg

Translation Kings beschikt over de hoogst haalbare certificaten voor vertaalbureaus: ISO 9001:2015 en ISO 17100:2015. Topkwaliteit en service staan bij ons altijd op nummer 1.

Lidmaatschappen

Translation Kings is lid van de VViN en de EUATC; organisaties van vertaalbureaus die gezamenlijk werken aan de optimalisering van kwaliteit en dienstverlening.