• Ests vertaalbureau

    • Alleen experts in de Estse taal
    • Krijg de beste Estse vertalingen….
  • home
  • Ests vertaalbureau

flagEsts vertaalbureau


Het Ests behoort samen met het Fins, het Sami (Laps) en het Hongaars tot de Fins-Oegrische taalfamilie. Met zijn 1 miljoen sprekers is het een van de kleinste Europese talen. Het Ests (ook wel Estlands, Estisch en Estnisch genoemd) is niet verwant aan de taal van de buurlanden Letland en Litouwen welke tot de Baltische talen behoren, en ook niet aan het Slavische Russisch. Het Estisch gebruikt het Latijnse alfabet, aangevuld met Š, Ž, Ä, Ö, Ü en de typische Estse letter Õ.

Nederlandse woorden in het Ests

Het Ests heeft wel van alle omringende talen invloeden ondergaan. En ook het Nederlands heeft het Ests beïnvloed. Dat was het gevolg van de 16e en 17e eeuwse hout- en graanhandel tussen beide landen. Woorden als kaart, kraan, kroon en klooster zijn 1 op 1 overgenomen in het Ests. Tegenwoordig is de invloed van het Engels groot. Net als in het Nederlands worden ook in Estland veel Engelse woorden rechtstreeks overgenomen. De grootste buitenlandse etnische groep in Estland zijn Russen (25% van de bevolking); het gevolg van migratiegolven uit de Sovjettijd. Naast het Ests worden in de gedeelten met een grote concentratie Russen de officiële stukken ook in het Russisch vertaald.

14 naamvallen

Het Ests is – met zijn 14 naamvallen en voor ons onherkenbare woorden – geen gemakkelijke taal om te leren voor sprekers van talen uit andere taalgroepen. De lange samenvoegingen – waarbij voorzetsels en vervoegingen die aan zelfstandige naamwoorden en werkwoorden wor¬den vastgeplakt – maken het er niet eenvoudiger op.

In-country vertalers

Om te zorgen voor een optimale Estse vertaling werken wij samen met in-country vertalers. In dit geval zijn dat vertalers van het Ests die in Estland wonen en werken. Een echt goede vertaling moet natuurlijk ook aansluiten bij het taalgebruik en de cultuur van de doelgroep. Vandaar onze voorkeur. Deze methode passen wij altijd toe, en dus werken wij samen met heel veel vertalers, hoeveel dat er zijn leest u op onze homepagina.

Kwaliteit

Translation Kings is in het bezit van de hoogst haalbare Europese kwaliteitskeurmerken voor vertaalbureaus; de ISO 9001 en ISO 17100. Deze keurmerken stellen zeer strenge eisen aan ons als vertaalbureau, en aan de vertalers waarmee wij samenwerken. Als u meer wilt weten over onze kwaliteit kunt u ook een kijkje nemen op deze onafhankelijke website; daar vindt u reviews van onze klanten. Wij geven u ook altijd en op al onze vertalingen een laagsteprijsgarantie en een 100% tevredenheidsgarantie.

Wat uw vertaling naar het Ests gaat kosten?. U weet het binnen 30 minuten na het aanvragen van een vrijblijvende offerte middels de onderstaande knop.

Waar wacht u nog op?

15.000+ klanten hebben ons reeds in vertrouwen genomen

Vraag offerte aan
BINNEN 15 MINUTEN
Bekijk meer recensies

Vertrouwd door:

Bekijk meer

Alleen de beste kwaliteit is goed genoeg

Translation Kings beschikt over de hoogst haalbare certificaten voor vertaalbureaus: ISO 9001:2015 en ISO 17100:2015. Topkwaliteit en service staan bij ons altijd op nummer 1.

Lidmaatschappen

Translation Kings is lid van de VViN en de EUATC; organisaties van vertaalbureaus die gezamenlijk werken aan de optimalisering van kwaliteit en dienstverlening.