• Hindi vertaalbureau

    • Alleen experts in de Hindoestaanse taal
    • Krijg de beste Hindoestaanse vertalingen….
  • home
  • Hindi vertaalbureau

flagHindi vertaalbureau


Het Hindi is een gestandaardiseerde variant van het Hindoestani. Het is een Indo-Arische taal die voornamelijk in India wordt gesproken. Het Hindi wordt als moedertaal door 425 miljoen mensen gesproken, en nog eens 120 miljoen anderen gebruiken het als tweede taal.

Hindi behoort tot de India-groep van de Indo-Iraanse subfamilie, die weer onder de Indo-Europese taalfamilie valt. De taal is beïnvloed door het Turks, Perzisch, Arabisch, Portugees, Engels en Zuid-Indiase Dravidische talen. Kennis van het Hindi is behulpzaam bij het begrijpen van Sanskriet, Urdu, Nepalees, Bengaals en Gujarati; talen die overeenkomsten vertonen met gesproken of geschreven Hindi. Hindi is dus een belangrijke lingua franca (gemeenschappelijke communicatietaal) in de hele regio; alleen in India slechts voor een deel. Maar daar komen we zo op terug.

Hoeveel talen worden er in India gesproken?

Hindi is een van de twee officiële nationale talen van India. De andere officiële nationale taal is het Engels, wat de status heeft van ‘geassocieerde extra officiële nationale taal. Let op het begrip ‘nationaal’ in de vorige twee zinnen, want naast het Hindi zijn er in de Indiase grondwet nog 21 kleinere regionale talen als officiële taal aangemerkt. En ook dan zijn we er nog niet. Er worden in smeltkroes India ook nog 392 andere talen gesproken. En dan zijn er nog een ontelbaar aantal dialecten.

Hindi versus Engels

Het Engels wordt veel in zakelijke en academische kringen gebruikt, maar is ook van groot nut in de zuidelijke deelstaten van India, waar Dravidische talen worden gesproken en het Hindi geen officiële taal is en vaak niet wordt verstaan. Een complicerende factor is dat het in het zuiden gebruikte Dravidische schrift er compleet anders uitziet dan het Devanagari-schrift, wat in de noordelijke provincies wordt gebruikt. Om het hele land te bestrijken zijn dus minimaal twee overkoepelende gemeenschappelijke talen nodig; Hindi en Engels.

Hindi als lingua franca

Met Hindi kan men zich ook verstaanbaar maken in Nepal. Het Hindi en het in Pakistan gebruikte Urdu zijn overigens weer wel nauw aan elkaar verwant, sterker nog; velen beschouwen het als dezelfde taal. Het Urdu lijkt alleen in zijn geschreven versie in niets op het Hindi, omdat het in een afgeleide vorm van het Arabische alfabet geschreven wordt. Als het u ondertussen duizelt begrijpen wij dat volkomen.

In-country vertalers

Het zal voor zich spreken dat een degelijke kennis van de lokale cultuur een vertaling kan maken of breken; reden dat we met in-country vertalers samenwerken; in India woonachtige Hindi-vertalers die de ins en outs van hun taal en cultuur door en door kennen. Aangezien wij een ISO 9001– en ISO 17100-gecertificeerd vertaalbureau zijn, wordt er enkel volgens de hoogste Europese kwaliteitsnormen gewerkt; want daar staan die certificaten voor. Zowel wij als de vertalers waarmee wij samenwerken moeten in verband met de genoemde keurmerken aan de hoogste vakbekwaamheidseisen voldoen. U heeft immers niets aan een vertaling die niet aanslaat bij de doelgroep.

Vrijblijvende offerte

Standaard krijgt u van ons als extraatje een 100% tevredenheidsgarantie en onze laagsteprijsgarantie. Hoe wij zo voordelig kunnen zijn? U leest het op de pagina Tarieven. Het kan ook geen kwaad om anderen aan het woord te laten; op deze onafhankelijke website leest u wat onze klanten van ons vinden.

Tot slot; u ontvangt binnen 30 minuten een geheel vrijblijvende offerte voor uw vertaling naar het Hindi als via de onderstaande knop een offerte aanvraagt.

Waar wacht u nog op?

15.000+ klanten hebben ons reeds in vertrouwen genomen

Vraag offerte aan
BINNEN 15 MINUTEN
Bekijk meer recensies

Vertrouwd door:

Bekijk meer

Alleen de beste kwaliteit is goed genoeg

Translation Kings beschikt over de hoogst haalbare certificaten voor vertaalbureaus: ISO 9001:2015 en ISO 17100:2015. Topkwaliteit en service staan bij ons altijd op nummer 1.

Lidmaatschappen

Translation Kings is lid van de VViN en de EUATC; organisaties van vertaalbureaus die gezamenlijk werken aan de optimalisering van kwaliteit en dienstverlening.